Ingyenes szállítás 12.000 Ft feletti vásárlás esetén! Utánvétes fizetés is elérhető.

ÁSZF

A webhelyet és annak minden részét, a tartalmat, szoftvereket, logókat, védjegyeket, szolgáltatási jeleket, fényképeket, illusztrációkat, képeket, neveket, szövegeket, videókat és egyéb anyagokat (a “Tartalom”) szerzői jogok, védjegyek és / vagy egyéb szellemi tulajdonjogok védik. A tartalom magában foglalja mind a Virostop Kft. tulajdonában lévő ellenőrzött tartalmat, mind pedig a harmadik felek tulajdonában lévő ellenőrzött tartalmat. A felhasználók beleegyeznek abba, hogy megismerjék és betartsák a weboldalon felsorolt összes szerzői jogi korlátozást és értesítést. A felhasználók tudomásul veszik továbbá, hogy a társaság előzetes írásbeli beleegyezése nélkül nem lépnek túl a törvény hatályán, nem jogosultak a cég védjegyeinek, logóinak használatára, és tudomásul veszi, hogy azok nem ruháznak fel semmiféle használati jogot rájuk.

Arra törekszünk, hogy pontos és naprakész információkat nyújtsunk Önnek. Az adatok és információk interneten keresztüli továbbítása azonban technikailag nem teljesen megbízható, ezért nem garantálhatjuk a weboldalon megadott összes adat pontosságát. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra is, hogy pontatlanok lehetnek a szerveren elérhető információk, különösen egy harmadik fél beavatkozása miatt. Kérjük, az esetleges hibákról vagy hiányosságokról az info@virostop.hu e-mail címen értesítsen bennünket.

Cégadatok

Cégnév: Virostop Kft.

Székhely: 1145 Budapest, Columbus utca 30

Adószám: 27487330-2-42

Cégjegyzékszám: 01-09-392043

Statisztikai számjel: 27487330-4645-113-01

Elektronikus elérhetőség: info@virostop.hu

Telefonos elérhetőség: + 36 70 326 3505

Számlavezető bank: Erste Bank

Elszámolási számlaszám: HU8911600006-00000000-96928099

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEINK

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webshopunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket valamint Adatvédelmi Tájékoztatónkat, és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

Amennyiben Ön – az ÁSZF-ben lentebb részletezettek szerint – terméket vásárol a webhelyünkön, úgy Ön, mint vevő és közöttünk, mint szolgáltató között magyar nyelvű szerződés jön létre. A szerződés az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Ektv.) szerinti információs táradalommal összefüggő szolgáltatás igénybe vételére irányuló szerződésnek, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) Második Rész, XVI. Fejezete (Az elektronikus úton történő szerződéskötés külön szabályai) szerint kötött szerződésnek minősül. Az általunk nyújtott szolgáltatás a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) hatálya alá tartozik.

A szerződés nem kerül iktatásra, kizárólag elektronikus formában kerül megkötésre, későbbiekben nem kereshető vissza, magatartási kódexre nem utal, a szerződés nyelve a magyar. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatosan felmerülő kérdések esetén a megadott elérhetőségeinken rendelkezésére állunk!

Felhívjuk a figyelmét, hogy a jelen ÁSZF rendelkezéseit a vonatkozó jogszabályi keretek között egyoldalúan jogosultak vagyunk megváltoztatni. Az ÁSZF módosításai a honlapon történő megjelenéstől hatályosak, a már addig létrejött szerződéseket nem érintik. A változásokat közzétesszük webhelyünkön vagy e-mailben közöljük Önnel.

A webhelyünkön jogi személy, illetőleg 16. életévét betöltött természetes személy vásárolhat.

 

A szerződés lényeges tulajdonságai az alábbiak szerint határozhatóak meg:

Üzemeltetői adatok ismertetése

Megvásárolható termékek körének bemutatása

Rendelési információk ismertetése

A megrendelések feldolgozásával kapcsolatos információk

A megrendelt termék / házhoz szállítás díjának fizetésének ismertetése

Házhoz szállítással kapcsolatos információk, tudnivalók bemutatása

Házhoz szállítás díjszabásáról szóló tájékoztató ismertetése

Felhívás a csomagok átvételével kapcsolatosan

Az elállási jog ismertetése

Elállási jog gyakorlásának menetéről szóló tájékoztató

Minőségi kifogások kezelése, panaszkezelés, ügyfélszolgálat

A kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztató

Adatkezelési információk

Felelősség korlátozása

Szerzői jogok

Melléklet

1. ÜZEMELTETŐI ADATOK ISMERTETÉSE

Cégnév: Virostop Kft.

Székhely: 1145 Budapest, Columbus utca 30

Adószám: 27487330-2-42

Cégjegyzékszám: 01-09-392043

Statisztikai számjel: 27487330-4645-113-01

Elektronikus elérhetőség: info@virostop.hu

Telefonos elérhetőség: + 36 70 326 3505

Számlavezető bank: Erste Bank

Elszámolási számlaszám: HU8911600006-00000000-96928099

 

2. MEGVÁSÁROLHATÓ TERMÉKEK KÖRÉNEK BEMUTATÁSA

2.1. Az internetes áruházban értékesített termékek eredete igazolt, a forgalmazott gyógyszerek hatósági engedéllyel rendelkeznek.  A termékeket házhoz szállítással rendelheti meg. A webshopban Szolgáltató részletesen feltünteti a termék nevét, leírását, a termékekről fotót jelenít meg. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságostól, illusztrációként szerepelhetnek. Nem vállalunk felelősséget a webshopban megjelenő kép és a termék tényleges kinézete miatti különbözőség miatt.

3. RENDELÉSI INFORMÁCIÓK ISMERTETÉSE

Rendelés menete:

3.1. Ön regisztrációval és regisztráció nélkül is vásárolhat. A Fizetés gombra nyomás után kérjük, töltse ki a Számlázási/Szállítási adatait, megjegyzést írhat a megrendeléséhez.

3.2. Az adatok megadását követően a " Megrendel" gombra kattintva tudja elküldeni megrendelését.

3.3. E-mail-ben a megrendelés elküldését követően automatikus visszaigazolást kap.

3.4. A beérkezett megrendelését minden esetben visszaigazoljuk, illetve egyeztetjük az adatokat!

4. A MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSÁVAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK

4.1. A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik.

4.2. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 4 munkanapon belül.

4.3. A termékek adatlapján megjelenített képek eltérhetnek a valóságtól, bizonyos esetekben illusztrációként szerepelnek. Cégünk nem vállal felelősséget az esetleges technikai ismertetők a beszállító, vagy rajta kívül álló okok miatt történő előzetes bejelentés nélküli változása miatt.

4.4. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg küldőjének részére.

5. A MEGRENDELT TERMÉK / HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS DÍJÁNAK FIZETÉSÉNEK MÓDJA

5.1. A megrendelt terméket kifizetésének 2 módja van: 

Utávéttel: fizetés a futárszolgálatnál kártyával vagy kézpénzzel.

Bankkártyával: Bankkártyás fizetés könnyedén a SimplePay alkalmazáson keresztül. Ennek további tájékoztatója elérhető weboldalunkon, a fizetés kiválasztásánál. 

A fizetendő végösszeg a megrendelés összesítője és visszaigazoló levél alapján minden költséget tartalmaz. A számlát email-en keresztül kapja meg. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedjék megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérje jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni!

6. HÁZHOZ SZÁLLÍTÁSSAL KAPCSOLATOS INFORMÁCIÓK, TUDNIVALÓK BEMUTATÁSA

6.1. Webáruházunk megrendeléseit Futárszolgálat teljesíti 2-3 munkanapon belül. A csomagok kézbesítése munkanapokon történik, amennyiben nem tartózkodik otthon, a futárszolgálat kétszeri kézbesítést kísérel meg.

7. HÁZHOZ SZÁLLÍTÁS DÍJSZABÁSÁRÓL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÓ ISMERTETÉSE

7.1. A házhoz szállítás díja Magyarország területén belül:

7.1.1. Minden megrendelés esetében bruttó 1150 Ft.

8. FELHÍVÁS A CSOMAGOK ÁTVÉTELÉVEL KAPCSOLATOSAN

8.1. Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt termékeket, amennyiben a csomag átvételekor ki tudja fizetni annak díját a futárnak! Át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a csomag újra küldését kizárólag a csomag ellenértékének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani!

9. AZ ELÁLLÁSI JOG ISMERTETÉSE

9.1. A Vevő a termékcsomag kézhezvételétől számított 14 napon belül indokolás nélkül elállhat a 45/2014. Kormányrendelet szabályozása értelmében. A termék kézhezvételétől számított 14 napon belül tehát indokolás nélkül kérheti a termék árának visszafizetését, amennyiben a termék sértetlen, nem használta, illetve a hozzátartozó eredeti számlát be tudja mutatni.

9.2. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli. Ebben az esetben kontaktálja Ügyfélszolgálatunkat az info@virostop.hu címen.

9.3. Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a vállalkozás azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.

9.4. Fontos, hogy a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségek a Vásárlót terhelik, a portósan (utánvéttel) küldött csomagokat cégünknek nem áll módjában átvenni!

9.5. A termék visszaérkezését követő 7 napon belül a Szolgáltató a Vásárló által megadott bankszámla számra visszatéríti a termék vételárát

11. MINŐSÉGI KIFOGÁSOK KEZELÉSE, PANASZKEZELÉS, ÜGYFÉLSZOLGÁLAT

11.1. Minőségi kifogása esetén panaszát, kérjük, jelezze felénk, keresse Ügyfélszolgálatunkat az info@virostop.hu címen.

11.2.  A vásárlástól számított 30 napon belül termékcserére van lehetőség, amennyiben gyártási hibás a termék; vagy mást terméket kapott mint ami megrendelésre került.

11.3. A bejelentését, ügyfélszolgálati kérdéseit a következő címen tudja megtenni, feltenni: info@virostop.hu

11.4. Amennyiben a fogyasztói jogvita a tárgyalások során nem rendeződik, az alábbi jogérvényesítési lehetőségek állnak nyitva az Ön számára:

11.5. Panasztétel a fogyasztóvédelmi hatóságoknál. Amennyiben Ön fogyasztói jogainak megsértését észleli, jogosult panasszal fordulni a lakóhelye szerint illetékes fogyasztóvédelmi hatósághoz. A panasz elbírálását követően a hatóság dönt a fogyasztóvédelmi eljárás lefolytatásáról. A fogyasztóvédelmi elsőfokú hatósági feladatokat a fogyasztó lakóhelye szerint illetékes járási hivatalok látják el, ezek listája itt található: http://jarasinfo.gov.hu/

11.6. Bírósági eljárás: Ön jogosult a fogyasztói jogvitából származó követelésének bíróság előtti érvényesítésére polgári eljárás keretében a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, valamint a Polgári Perrendtartásról szóló 2016. évi CXXX. törvény rendelkezései szerint.

11.7. A fogyasztói panasz elutasítása esetén Ön igénybe veheti a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetés Békéltető testület díjmentes eljárását is:

11.8. Megyei Békéltető testületek elérhetőségei:

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.

Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500

Fax száma: (76) 501-538

E-mail cím: bkmkik@mail.datanet.hu

Baranya Megyei Békéltető Testület

Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.

Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.

Telefonszáma: (72) 507-154

Fax száma: (72) 507-152

E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu;

Békés Megyei Békéltető Testület

Címe: 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775

Fax száma: (66) 324-976

E-mail cím: bmkik@bmkik.hu ;

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület

Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870

Fax száma: (46) 501-099

E-mail cím: kalna.zsuzsa@bokik.hu;

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu ;

Csongrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék

Fax száma: (62) 426-149

E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu;

Fejér Megyei Békéltető Testület

Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.

Telefonszáma: (22) 510-310

Fax száma: (22) 510-312

E-mail cím: fmkik@fmkik.hu;

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület

Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.

Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217

Fax száma: (96) 520-218

E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu ;

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület

Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

Telefonszáma: (52) 500-749

Fax száma: (52) 500-720

E-mail cím: info@hbkik.hu;

Heves Megyei Békéltető Testület

Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.

Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.

Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék

Fax száma: (36) 323-615

E-mail cím: tunde@hkik.hu;

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület

Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Telefonszáma: (56) 510-610

Fax száma: (56) 370-005

E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu;

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület

Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Telefonszáma: (34) 513-010

Fax száma: (34) 316-259

E-mail cím: kemkik@kemkik.hu;

Nógrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a

Telefonszám: (32) 520-860

Fax száma: (32) 520-862

E-mail cím: nkik@nkik.hu;

Pest Megyei Békéltető Testület

Címe: 1119 Budapest, Etele út 59-61. 2. em. 240.

Telefonszáma: (1)-269-0703

Fax száma: (1)-269-0703

E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

Somogy Megyei Békéltető Testület

Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.

Telefonszáma: (82) 501-000

Fax száma: (82) 501-046

E-mail cím: skik@skik.hu;

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180

Fax száma: (42) 311-750

E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu;

Tolna Megyei Békéltető Testület

Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefonszáma: (74) 411-661

Fax száma: (74) 411-456

E-mail cím: kamara@tmkik.hu;

Vas Megyei Békéltető Testület

Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.

Telefonszáma: (94) 312-356

Fax száma: (94) 316-936

E-mail cím: pergel.bea@vmkik.hu;

Veszprém Megyei Békéltető Testület

Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.

Telefonszáma: 88/429-008, vagy 88/814-111 (VKIK)

Fax száma: 88/412-150 (VKIK fax száma)

Fogadóóra: kedden 08:00 – 13:00, ekkor közvetlenül hívható telefonszám: 88/814-121

E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu

web: www.bekeltetesveszprem.hu

Zala Megyei Békéltető Testület

Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.

Telefonszáma: (92) 550-513

Fax száma: (92) 550-525

Név: dr. Koczka Csaba

E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu

11.9. Online vitarendezési platform:

11.9.1. Tájékoztatjuk, hogy az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, amelybe a fogyasztók beregisztrálhatnak, így ezen keresztül lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék egy kérelem kitöltésével, elkerülve a bírósági eljárást. Így a fogyasztók tudják érvényesíteni jogaikat anélkül, hogy például a távolság meggátolná őket ebben.

11.9.2. Ha Ön panaszt kíván tenni egy, az interneten vásárolt termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, és nem akar feltétlenül bírósághoz fordulni, igénybe veheti az online vitarendezés eszközét.

11.9.3. A portálon Ön és a szolgáltató, akivel szemben panasszal élt, közösen kiválaszthatják a panasz kezelésével megbízni kívánt vitarendezési testületet.

11.9.4. Az online vitarendezési platform itt érhető el: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU

12. A KELLÉKSZAVATOSSÁGRÓL, A TERMÉKSZAVATOSSÁGRÓL ÉS A JÓTÁLLÁSRÓL SZÓLÓ TÁJÉKOZTATÓ

12.1. Hibás teljesítés: A kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Nem teljesít hibásan a kötelezett, ha a jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.

12.2. Kellékszavatosság

12.2.1. Milyen esetben élhet Ön a kellékszavatossági jogával?

Ön a Webáruház hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

12.2.2. Milyen jogok illetik meg Önt kellékszavatossági igénye alapján?

Ön - választása szerint-az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet: Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat. Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

12.2.3. Milyen határidőben érvényesítheti Ön kellékszavatossági igényét?

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor felhívom a figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti. Használt dolog esetén ez a határidő legfeljebb egy év.

12.2.4. Kivel szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét?

Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

12.2.5. Milyen egyéb feltétele van kellékszavatossági jogai érvényesítésének?

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a Webáruház nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

12.3. Termékszavatosság

12.3.1. Milyen esetben élhet Ön a termékszavatossági jogával?

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön - választása szerint - az 1. pontban meghatározott jogát vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

12.3.2. Milyen jogok illetik meg Önt termékszavatossági igénye alapján?

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

12.3.3. Milyen esetben minősül a termék hibásnak?

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

12.3.4. Milyen határidőben érvényesítheti Ön termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

12.3.5. Kivel szemben és milyen egyéb feltétellel érvényesítheti termékszavatossági igényét?

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

12.3.6. A gyártó (forgalmazó) milyen esetben mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól?

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

A terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy - a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy- a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered. A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Felhívom figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

12.4. Jótállás (amennyiben szerződés vagy jogszabály alapján a webáruház tulajdonosa kötelezett jótállás biztosítására)

12.4.1. Milyen esetben élhet Ön a jótállás jogával?

Hibás teljesítés esetén szerződés/jogszabály alapján a webáruház jótállásra köteles.

12.4.2. Mikor mentesül a vállalkozás a jótállási kötelezettsége alól?

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Felhívom a figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Önt a jótállásból fakadó jogok az 1. és a 2. pontban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

12.5. Jótállási vagy szavatossági igény bejelentésének módja

12.5.1. Személyes bejelentés

A vásárló bejelentheti személyesen jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónál

Cégnév: Virostop Kft.

Székhely: 1145 Budapest, Columbus utca 30

Adószám: 27487330-2-42

Cégjegyzékszám: 01-09-392043

Statisztikai számjel: 27487330-4645-113-01

Elektronikus elérhetőség: info@virostop.hu

Telefonos elérhetőség: + 36 70 326 3505

Számlavezető bank: Erste Bank

Elszámolási számlaszám: HU8911600006-00000000-96928099

Ekkor a Szolgáltató munkatársa a kifogásáról jegyzőkönyvet vesz fel, amelyben rögzíti:

a vásárló nevét, címét,

a termék megnevezését, vételárát,

a vásárlás időpontját,

a hiba bejelentésének időpontját, - a hiba leírását,

a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt,

a kifogás rendezésének módját.

Ha a kifogás rendezésének módja a vásárló igényétől eltér, ennek indokolását a jegyzőkönyvben rögzíti. A jegyzőkönyv másolatát a vásárló átadja.

12.5.2. Írásban történő bejelentés

A vásárló bejelentheti jótállási vagy szavatossági igényét a Szolgáltatónak  küldött levélben, vagy elektronikus levélben (info@virostop.hu).

Ekkor a levélnek tartalmaznia kell:

a vásárló nevét, címét,

a termék megnevezését, vételárát,

a vásárlás időpontját,

a hiba bejelentésének időpontját,

a hiba leírását,

a vásárló által érvényesíteni kívánt igényt.

13. ADATKEZELÉSI INFORMÁCIÓK

13.1. Tájékoztatjuk, hogy az adatkezelésünkkel kapcsolatos Adatvédelmi Tájékoztató mindenkor hatályos változata a https://virostop.hu címen érhető el.

13.2. Felhívjuk a figyelmét, hogy az Adatvédelmi Tájékoztató időről időre módosulhat. A megállapításokra vonatkozó változásokat közzétesszük webhelyünkön vagy e-mailben közöljük Önnel.

13.3. Ön a vásárlás során köteles a saját, valós adatait megadni. A vásárlás során megadott valótlan, vagy más személyhez köthető adatok esetén a létrejövő elektronikus szerződés semmis. Kizárjuk a felelősségünket, amennyiben Ön más nevében, más személy adataival veszi igénybe szolgáltatásainkat.

13.4. Az Ön által tévesen és/vagy pontatlanul megadott adatokra visszavezethető bármilyen problémáért, hibáért semminemű felelősséget nem vállalunk.

13.5. Kérjük, hogy haladéktalanul értesíteni szíveskedjen bennünket az adatainak bármilyen illetéktelen felhasználása, illetve a biztonság egyéb módon való megsértése esetén.

13.6. Önnek bármikor lehetősége van adatait ellenőrizni és módosítani. Cégünk jogosult törölni a nyilvánvalóan hibás vagy hamis adatokat, továbbá kétség esetén jogosult a vevő valódiságát ellenőrizni.

13.7. Fenntartjuk a jogot, hogy a megrendelését indokolt esetben visszautasítsuk, így különösen valótlan, vagy hiányos adatok megadása, illetve a rendszerünkkel kapcsolatos bármilyen visszaélés esetén.

13.8. A szolgáltatásunk igénybevételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy az Ön által megadott adatokat az Adatvédelmi Tájékoztatóban meghatározottak szerint továbbíthassuk az adatfeldolgozóinknak.

14. FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

14.1. Interneten történő vásárlás esetén a Szolgáltató nem felel az Internet használatával járó, annak során a Szolgáltatótól függetlenül előforduló hibákért, károkért, érdeksérelemért, különösen, ha azok az alább felsorolt események folytán következtek be:

Bármilyen adat Internet útján történő küldése és/vagy fogadása;

Bármilyen, az internetes hálózatban előforduló hiba, ami akadályozza az Értékesítési Rendszer zavartalan működését, a kapcsolatfelvételt és a vásárlást;

Bármilyen meghibásodás bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon;

Bármely elektronikus formában érkezett levél és bármilyen adat elvesztése;

Bármely közreműködő szoftver nem megfelelő működése;

Bármilyen program és technikai hibából bekövetkezett esemény következményei;

Értékesítési Rendszerhez való csatlakozás miatt a kapcsolódás és a vásárlás során valamely technikai okból bekövetkező károk.

15. SZERZŐI JOGOK

15.1. Miután a virostop.hu, mint weboldal szerzői jogi műnek minősül, tilos a https://virostop.hu weboldalon megjelenő tartalmak vagy azok bármely részletének letöltése (többszörözése), újra nyilvánossághoz történő közvetítése, más módon való felhasználása, elektronikus tárolása, feldolgozása és értékesítése a Szolgáltató írásos hozzájárulása nélkül.

15.2. A Szolgáltató fenntartja minden jogát szolgáltatásának valamennyi elemére, a domain-neveire, az azokkal képzett másodlagos domain nevekre, valamint az internetes reklámfelületeire.

16. MELLÉKLET

Elállási/Felmondási nyilatkozatminta

Kérjük, csak a szerződéstől való elállási/felmondási szándék esetén töltse ki és juttassa vissza hozzánk az alábbi nyilatkozatot.

Címzett: 

Cégnév: Virostop Kft.

Székhely: 1145 Budapest, Columbus utca 30

Elektronikus elérhetőség: info@virostop.hu

Telefonos elérhetőség: + 36 70 326 3505

 

Alulírott/ak kijelentem/kijelentjük, hogy gyakorlom/gyakoroljuk elállási/felmondási jogomat/jogunkat az alábbi termék/ek adásvételére vagy az alábbi szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés tekintetében:

Szerződéskötés időpontja /átvétel időpontja:

A fogyasztó(k) neve:

A fogyasztó(k) címe:

A vételár megfizetését az alábbi bankszámlaszámra kérem:

Számlatulajdonos neve:

Bankszámlaszám:

A fogyasztó(k) aláírása: (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

Kelt: Budapest, 2022. 01. 26.