Ingyenes szállítás 12.000 Ft feletti vásárlás esetén! Utánvétes fizetés is elérhető.

Kutatás

A VIROSTOP termékcsalád már több mint egy évtizede a piacon van és segített megelőzni, kezelni az influenza és a megfázás tüneteit, a leggyakoribb fertőző betegségeket, amelyek légúti zavarokkal és egyéb jelentős tünetekkel járnak.

A jelenlegi helyzet viszont arra késztetett
bennünket, hogy teszteljük a VIROSTOP spray oldat SARS-CoV-2 elleni hatékonyságát is.

Az alábbiakban a Virostop spray hatékonyságának bizonyítására végzett kutatási tanulmányok válogatása található. Itt látható a rövid áttekintés:

In vitro teszt – Vírus semlegesítés

Dr. Jankovics István virológus és klinikai mikrobiológus kutatásai során elsősorban a polifenolok hatását vizsgálta  A polifenolok jól kötődnek a vírusok és sejtek felszínéhez, megbontva a  fehérjeburkukat, fokozva ezzel gátló hatásukat. In vitro vizsgálatok kimutatták, hogy a Virostop polifenolokban gazdag oldata képes megakadályozni a SARS-CoV-2 koronavírus szaporodását.

 

Az in-vitro vizsgálatokat állati szövettenyészeteken végezték és az eredmények több mint pozitívak. Amikor a szakértők összekeverték a vírust a Virostop oldattal, a vírus nem volt képes bejutni a sejtekbe, és az oldat semlegesítette. A Virostop hatóanyagai védőgátat képeznek a nyálkahártyán és ez a védőgát megakadályozza a SARS-CoV további terjedését a légzőrendszerbe. Ugyanezeket az eredményeket kaptuk az A és B influenza vírusok esetében is.

 

1. Klinikai vizsgálat- 170 PCR-rel igazolt SARS-CoV-2 beteg bevonásával

Azoknál a betegeknél, akik a PCR pozitivitást követő első naptól kezdődően Virostop spray-t alkalmaztak, a kontrollcsoporthoz képest a 12. napon közel 60%-kal csökkent a víruskibocsátás.

Ez azt jelenti, hogy a Virostop spray alkalmazása jelentősen gátolja a SARS CoV-2 mennyiségét a felső légutakban, így lehetőséget ad arra, hogy a fertőzött személyben specifikus immunválasz alakuljon ki. A vizsgálat továbbá bizonyította, hogy a légúti klinikai tünetek súlyossága is csökkent azoknál, akik a Virostop sray-t használták.

A klinikai vizsgálat itt érhető el.

2. Klinikia vizsgálat- A Virostop megelőző hatása

A vizsgálatban részt vevő önkéntesek mind szoros kapcsolatban álltak valakivel, akinek a PCR-tesztje pozitív volt a Covid 19-re. 182 emberből 108 használta a ViroStopot, a 74 fős kontrollcsoport pedig nem. 12 nap elteltével a Virostopot használó önkéntesek közül egy sem mutatott pozitív PCR-tesztet, míg a kontrollcsoportból 4 igen. Ezenkívül a vérellenanyag-vizsgálatok során a ViroStopot szedőknél háromszor több esetben alakult ki immunológiai védelem a Covid-19 ellen, mint a kontrollcsoportban.

 A klinikai vizsgálat itt érhető el.

Dr. Jankovics István, akinek csapata 2021 januárja és májusa között a Budapesti Komplex Orvosi Klinikán végezte a vizsgálatot, megjegyezte:

„A negatív PCR-teszttel rendelkezők immunológiai válaszreakciója azt sugallja, hogy a spray olyan mértékben csökkentette a vírus mennyiségét az önkéntesekben, hogy azt PCR-rel nem lehetett kimutatni, de az immunrendszer felismerte a vírust, és válaszként termelte a specifikus antitestet.”