Kutatás

A VIROSTOP termékcsalád már több éve a piacon van és segített megelőzni és kezelni az influenza és a megfázás tüneteit, a leggyakoribb fertőző betegségeket, amelyek légúti zavarokkal és egyéb jelentős tünetekkel járnak. A jelenlegi helyzet viszont arra késztetett bennünket, hogy teszteljük a VIROSTOP SARS-CoV-2 elleni hatékonyságát is.

In vitro teszt – Vírus semlegesítés

 

Dr. Jankovics István virológus és klinikai mikrobiológus kutatásai során elsősorban a polifenolok hatását vizsgálta. A polifenolok jól kötődnek a vírusok és sejtek felszínéhez, megbontva a fehérjeburkukat, fokozva ezzel gátló hatásukat. In vitro vizsgálatok kimutatták, hogy a Virostop polifenolokban gazdag oldata képes megakadályozni a SARS-CoV-2 koronavírus szaporodását.
Az in-vitro vizsgálatokat állati szövettenyészeteken végezték és az eredmények több mint pozitívak. Amikor a szakértők összekeverték a vírust a Virostop oldattal, a vírus nem volt képes bejutni a sejtekbe, és az oldat semlegesítette. A Virostop hatóanyagai védőgátat képeznek a
nyálkahártyán és ez a védőgát megakadályozza a SARS-CoV-2 további terjedését a légzőrendszerbe. Ugyanezeket az eredményeket kaptuk az A és B influenza vírusok esetében is. A kutatás itt érhető el.

1. Klinikai vizsgálat- 170 PCR-rel igazolt SARS-CoV-2 beteg bevonásával

Azoknál a betegeknél, akik a PCR pozitivitást követő első naptól kezdődően Virostop spray-t alkalmaztak, a kontrollcsoporthoz képest a 12. napon közel 60%-kal csökkent a víruskibocsátás.
Ez azt jelenti, hogy a Virostop spray alkalmazása jelentősen gátolja a SARS CoV-2 mennyiségét a felső légutakban, így lehetőséget ad arra, hogy a fertőzött személyben specifikus immunválasz alakuljon ki. A klinikai vizsgálat itt érhető el.

 

2. Klinikai vizsgálat- A Virostop megelőző hatása 

A vizsgálatban részt vevő önkéntesek mind szoros kapcsolatban álltak valakivel, akinek a PCR-tesztje pozitív volt a Covid-19-re. 189 emberből 111 használta a ViroStopot, a 78 fős kontrollcsoport pedig nem. 15 nap elteltével a Virostopot használó önkéntesek közül egy sem mutatott pozitív PCR-tesztet, míg a kontrollcsoportból hat (körülbelül 8%) igen. Ezenkívül a vérellenanyag-vizsgálatok során a ViroStopot szedőknél háromszor több esetben alakult ki immunológiai védelem a Covid-19 ellen, mint a kontrollcsoportban. A klinikai vizsgálat itt érhető el.

Dr. Jankovics István, akinek csapata 2021 januárja és májusa között a Budapesti Komplex Orvosi Klinikán végezte a vizsgálatot, megjegyezte:

„A negatív PCR-teszttel rendelkezők immunológiai válaszreakciója azt sugallja, hogy a spray olyan mértékben csökkentette a vírus mennyiségét az önkéntesekben, hogy azt PCR-rel nem lehetett kimutatni, de az immunrendszer felismerte a vírust, és válaszként termelte a specifikus antitestet.”